Hae tästä blogista

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Terapia- ja tokokoirana

Ora 16,5 vko (27.6.12)

Täällä Lahdessa Ora on päässyt mun mukana pitämään seuraa 85-vuotiaalle naiselle Lahden keskustaan. Ma-to joka päivä aamusella ollaan lähdetty bussilla ja kävelty kerrostaloasuntoon, jossa Ora on hurmannut täysin. "Voi, kuinka kiltti, rento ja hiljainen koira se on!". Niinhän sitä luullaan. :D Hitaammanpuoleiset ulkoilulenkit vanhan naisen kanssa ovat olleet samalla Oralle hyvä tapa tottua siihen, että remmilenkillä ei mennä aina tasaista reipasta tahtia, vaan vauhti pitää määritellä ihmisten vauhdin mukaan.
Maanantaina treffattiin Oran kanssa Subré-mudia, jonka kanssa oli hurjat juoksuleikit (saa nähdä tuleeko kaksi noin temperamenttista ja dominoivaa narttua toimeen enää aikuisiällä) ja myöhemmin samana päivänä O pääsi taas tekemään pari ruutua kentällä. Lisäksi metallikapulaa se on nostellut, purkin päällä -perusasentoa ollaan naksuteltu (siihen tulokseen, että nyt pentu pyörii jo ihan kiitettävästi) ja pari tunnarikapulaakin kakara haki tyynykasasta. Älkää kysykö, miksi alle 4-kuinen pentuni tekee ruutua ja metskua, vaikkei edes perusasentoa osaa...

Tiistaina Ora kävi ensimmäistä kertaa kunnolla uimassa, tosin pienen pyörähdyksen jälkeen ei mennyt enää uudelleen. :D Keskiviikkona pääsi mukaan myös tokotreeneihin, joissa kakaran kanssa lähinnä opeteltiin hiljaista odottelua kentän laidalla. Kokeiltiin yksi pidempi pätkä naksun avulla, jolla kakara taisikin paremmin tajuta, mitä siltä odotetaan. Naksutin on tuon pennun kanssa kyllä äärettömän tärkeä ja kätevä kapistus. Hiljaaolon lisäksi tein muutamat poispäinkäännökset ja metallikapulalla koitin leikkiä (nyt vähän vierasti enemmän, olisiko ollut kylmä kapula). Eilen yökylään tuli myös Minttu-sheltti omistajineen. Tänään illemmalla on lähtö kotiin, ja huomenna O pääseekin Kiira-belgin omistajan luokse hoitoon la-su Priden ajaksi. Su illalla tai ma aamulla ajattelin alkaa teipata tuon korvia, ovat painuneet nyt entistä luppakorvaisempaan puoleen... Höh, ja mä kun sanoin, etten halua teipata ollenkaan. |:




Edit/ Ai niin, tehosterokotuksen (4-rokote) ja rabieksen Ora sai 26. päivä tiistaina aamulla mulle ennestään vieraalla eläinlääkärillä Lahdessa. Kehui kovasti tyttöä eikä mitään huomautettavaa löytänyt. Vaaka näytti vain 7,8 kiloa, joka tarkoittaisi sitä, että tuo olisi _laihtunut viikon aikana... Ruokamäärää olen lisännyt ja katsoo nyt meinaako tuo aloittaa kasvupyrähdyksen vai tyssätä kasvuaan. :"D Lähespä sisäsiisti tuo on myös, joku vahinko saattaa vielä käydä ovelle, jos en muista päästää ulos.

4 kommenttia:

  1. Olettepas puuhastelleet ;) meillä on myös korvien teippaaminen ajankohtaista.
    Terkkuja velipojalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina tulee puuhasteltua, vaikka paljon on myös niitä päiviä, kun pentu viipottaa vain metsässä aivojaan käyttämättä. ;) Kiitos terkuista, sinne myös!

      Poista
  2. Hyvä että joku on ahkera treenaaja koiransa kanssa. Praha on vaan reissannut eikä reenannut lainkaan... Hei, varo sen metallikapulan kanssa nyt hampaidenvaihdon ajan. Saattaa olla suu arka niin ei kannata liittää ikävää tunnetta siihen metalliin :)

    - M & Pr

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten mä vaan kerron kaikki treenijutut täällä enkä oikeesti tee muuta kun anna pennun juosta metsässä ja nimenomaan reissataan... :DD Ei kun siis, kyllä me oikeestikin jotain tehdään ja oon ihan ylpeä itsestäni sen takia.
      Ja hyvä huomio, kiitti!

      Poista