Hae tästä blogista

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Agia ja naksuttelua

Pikakelauksella:
Torstaina käytiin aamulla Martta-göötin ja Minni-cockerin kanssa Ojangossa. Kouluttajan lomailun takia tämän viikon ohjattu Elmerin agi oli peruttu: Ensi viikollakaan ei ohjattuihin päästä, koska olen töissä. Ehkä sitten sitä seuraavalla viikolla... Lämppä- ja jäähdyttelylenkeillä bussille ja takaisin nuoriso riekkui omiaan ja kuralätäköt löydettiin - Ora jopa ui ensimmäistä kertaa, ihan lyhyen matkan tosin ja luultavasti vahingossa. :"D




Agikentillä tehtiin Oran kanssa ensimmäistä kertaa siivekkeiden välistä "hyppyjä" rimat alhaalla, ja kyllä on tainnut olla ohjaustreeneistä apua, kun pentu tajusi jutun tosi nopeasti. Vähän tulee kyllä jalkoihin vielä, tietenkin. Tehtiin myös ihan pientä ratapätkää (u-putki, hyppy, hyppy, suora putki, hyppy). Elmerin kanssa tehtiin pari pientä vauhtiradanpätkää, jonka lisäksi sylkkäreitä putkeen, takaakiertoja ja kaseja, keinua (jota koira on pelännyt koko ikänsä) ja takaaleikkauksia kepeille. Kepit oli Elmerille haastavasti A-esteen vieressä, jonne poika olisi koko ajan ollut menossa... Kontakteja otettiin myös muutama.



Lähes suoraan treeneistä oli taas lähtö Lahteen, josta takaisin jo perjantaina. O pääsi taas vähän riekkumaan Kidan ja Taran kanssa (jotka eivät olleet ihan samaa mieltä Kurren kanssa) ja sai opetella myös vähän yksinolemista meidän maastoillessa hevosten kanssa. Ei se vieläkään ole hiljaa... Huomattavasti hiljempaa kyllä kuin alkuun, mutta treeniä, treeniä. Oralle naksuteltiin myös vähän noutoja tunnarikapulalla ja sen jälkeen metskulla. Mähän olen opettanut tuon tuomaan jo lelut mulle, joten kapuloiden tuominen oli Oralle aika luontaista. Metallikin nousi suuhun pienen mietinnän jälkeen, ei taida tulla isoa ongelmaa noiden kanssa jatkossa (jos koskaan päästään tokossa sinne asti)!



Kotona ollaan naksuteltu perusasentoa. Opetan perusasennon alustan avulla (tällä hetkellä matala piparipurkki, heh): Etutassut purkille (jonka Ora osaa nyt), pyörimistä etutassut purkilla (pyörii jo kun vähän houkuttelee) ja siitä sitten alustan häivytys pienempään ja lopulta pois -> pyörimällä "törmäys" jalkoihin perusasentoon. Saa nähdä miten tulen onnistumaan. Tokohan mulla ei ole se päälaji, mutta kisoihin olisi silti kiva päästä joskus ALO korkkaamaan. :D



Tänään on jälleen lähtö Lahteen (enhän mä nähtävästi muualla enää käykään. :D), ensi viikon ma-to olen siellä pitämässä seuraa yhdelle vanhemmalle naiselle. Ora pääsee mukaan terapiakoiraksi. ;)

2 kommenttia:

  1. Rimat maassa on loistava tapa murtaa koiran varpaat :/ Kun pentu hyppää/juoksee ja jalka osuu rimaan, lähtee se pyörimään ja siinä sitten käy useimmiten huonosti. Tiedän monta koiraa jolta on murtunut varpaat tai ranne tuossa touhussa ja on kiva kun koiran ura on ohi ennen kuin alkoikaan.

    Mielummin kokonaan ilman rimoja, ja sitten 4-5kk speedbumpsit (puolikkaat putken palat) max ranteen korkuiset. Ja rimat sitten vasta 6-10kk sinne ranteen korkeuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitikin oikeastaan tehdä nytkin ilman rimoja, mutta unohtui edelliseltä koiralta rimat maahan...

      Poista