Hae tästä blogista

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Syksyn ageja

Tämän postauksen kuvat ovat otettu pokkarilla, pyydän anteeksi laadusta!


Sunnuntain vapaatreeniä tuossa ylhäällä. Teemana irtoaminen, kuten radasta voikin huomata, koska nopean maxikoiran kanssa tuota rataa ei noin vaan juosta yhtä matkaa. Sovelsin radan itse siitä, mitä hallissa sattui olemaan.
Aluksi ihan räpiköintiä. Mudi kävi ylikierroksilla ja oli menossa koko ajan putkeen jokaisesta käskystä tai siitä, että mun käsi ehkä sekunin sadasosan verran ohjasi putkea kohti. Kun kierrokset vähän laski, saatiin juttu toimimaan. Aita tuli vastaan tosi pian keppien jälkeen (seiska ja punainen ykkönen olivat oikeasti ehkä hieman enempi oikealla kuvassa) ja siellä oli myös A hämynä, joten keppien vika väli taidettiin kerran tai kaksi jättää välistä. 3-4 vahvana päällejuoksuna, pituuden jälkeen piti ottaa Oraa vähän kiinni, ettei singahtanut liian pitkälle ja pääsi vielä taipumaan keppien ekaan väliin. Kympille ohjasin takaaleikkauksen koko ajan kauempaa. Vihreässä radanpätkässä jäin itse tosi taakse, ohjasin 3-5 melkein putken luota. Kepeille tarvitsi vielä pienen töytäisyn kaukaa, mutta meni ja kepitti. Loppuun vielä tuo punainen "rata", jonka otin ihan lähinnä maxirenkaan muistutuksen takia eikä siinä tai kepeillehaussa ollut ongelmia.


Me ollaan Oran kanssa nyt viime päivinä pyöräilty ihan urakalla, nyt vielä kun lunta ei ole. Vapaatreenaamaan ollaan menty pyörällä (2km/suunta), koira jonkin matkaa vapaana (etenkin ihan alkulenkki, että saa tarpeillaan käydä ja vähän lämpätä ja sama sitten hallilta palattaessa) ja muun sitten pyörän vierellä ravaten. Vinka-sisko kävi suorittamassa AD-kokeen ja se kovasti houkuttelisi muakin, vaikka tosin me pyöräillään Oran kanssa eniten niiden selkälihasten ja ihan yleisen kunnon takia. Hierojalle pitäisi taas kohta päästä, jotta voisi sanoa tilannetiedotusta niistä lihaksista ja mahdollisista jumeista. Olen pyrkinyt venyttelemään mudin vähintään jokaisen pyöräreissun jälkeen, ja myös agittelujen jälkeen aika usein, ja uskon, että se on ollut todella hyödyllistä. Mudi tietääkin jo homman nimen ja ihan odottaa venytystuokiota heti, kun kutsun sen luokse sisälle päästyämme.


Tänään käytiin taas agittamassa hallilla. Kun hallilla käy yksin, on aikalailla tyydyttävä siihen, mitä kentällä sattuu sillä hetkellä olemaan - jotain hyppyjä voi tietty siirrellä ja putkiakin vähän, mutta muut esteet on melkoisen hankalia kuljettaa ilman apua. Keinua olen jo monissa treeneissä kaivannut, mutta sitä ei ole millään kerralla ollut kentällä, joka olisi muutenkin ihan ok. Ehkä ensi kerralla...
Allaoleva video varmaan kertoo kaiken oleellisen tämän päivän treeneistä. Kuten siitä näkyykin, Oran kontaktit ovat hidastuneet hurjasti, varsinkin alasmenoilla. Haluaisin kontakteista oikeasti nopeat niin, että koira juoksee täysiä kontaktipinnalle odottamaan vapautusta. Olen yrittänyt etupalkkaa (kuollutta), mutta silloin koira alkaa vaan hiipimään. Jos heitän pallon koiran ollessa puolessa välissä kontaktiestettä, se joko rykäisee yli tai hiipii kahta kauheammin. Mun kannustus auttaa jonkin verran, mutten oikein uskalla käyttää sitä niin paljoa, ettei koira jää siihen kiinni niin, ettei enää osaa tehdä ilman. Taakse jättäytyminen ja sitten juokseminen koiran rinnalle ei tunnu tehoavan ollenkaan. A:lla vähän hitaampi tempo onkin mielestäni ihan hyvä, ettei tule ryminällä alas, mutta puomilla mudi kyllä saisi juosta ihan täysiä. Olen ajatellut palaamista kokonaan taaksepäin kontaktien kanssa ja jättää namikupin esteen päähän, jotta koiralla olisi kiire sinne. Onko teillä muita ideoita?
Treenit ovat keskittyneet viime aikoina vähän liikaa noihin keppeihin, kun ne ovat aina sattuneet olemaan jotenkin kivasti niin, että niitä saa treenattua eri kulmista. Haluaisin treenata myös jonkun ihan ykkösten radan, mennä kisanomaisena, jonka jälkeen voisin sitten miettiä onko meillä asiaa viralllisiin vai ei.

Oli muuten outoa mennä ensimmäistä kertaa halliin niin, ettei paikalla ollut _ketään, halli oli lukossa ja kaikki pimeänä... Sentään yksi nainen tuli borderterrierinsä kanssa meidän treenatessa viereiselle kentälle.
PS, huomatkaa videolla Oran kauniit, pinkit juoksupöksyt. ;D

3 kommenttia:

  1. Meidän pitäisi mennä reenaamaan :) Miulla on ollut nyt kaikenlaista, mutta tästä se alkaa helpottaa :D Ja ensi viikolla on loma ja lähden tiistaina maalle, mutta joku päivä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan ehdottomasti! Varsinkin kun Maija ei tietty tonne halliin pääse. :D Mulla on loma vasta viikon päästä, vähän vielä auki minne matka jos minnekään. Mut päivisinkin käy usein kun pääsen koulusta monesti aikaisin.

      Poista
  2. Kaapokin tekee puomin hieman himmailen. Kokeiltiin miten reagoi hetsaamiseen ennen puomia ja ainakin Kaapolle tomii tosi hyvin, vauhtia on tullut reippaasti lisää.

    VastaaPoista