Hae tästä blogista

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Itsenäiset agit + pikkutokoja


Ensimmäiseksi pitää sanoa, että ON KUUMA. Kuten tämän postauksen kuvista voittekin päätellä, Ora on tänään vilvoitellut vedessä minkä kerkeää. Kovasti lähti multakin vaatetta pois jo treenimatkalla (piti vaan treenata ilman takkia, ei kävellä kentille!) ja lisää kun pääsin kotiin. Ora myös luonnollisesti väsyy huomattavasti nopeammin näin lämpimällä ilmalla, kuin viileällä, ja sen huomaa sen keskittymiskyvyssä.


 Eilen illalla/yöllä koitin vielä vahvistaa noudon kiinniottoa meidän "takapihan" hiekkakentällä. Edelleen älöttää. Nyt ällötti myös nurmikolla. Kovasti se kokeilee hampaitaan kapulaan ja lopulta ottaa kiinni, pitää hyvin ja irroittaa vasta käskystä, juoksee ja kääntyy sivulle tai mihin vaan kapula suussa. Jos mä pidän kapulasta kiinni ja pyydän koiraa tuomaan, ottaa se hyvin kiinni heti ensimmäisellä. Joten mikä kumma siinä on, että ensin pitää mietiskellä hetki (koira näyttää kuin miettivän "mistähän kohdasta ottaisin kiinni") ja ottaa se kapula suuhun vasta sitten? Vinkkejä otetaan vastaan!

Tänään tepasteltiin taas Ojankoon, jossa ensin tokohyppyä muutamia kertoja. Jostain syystä Ora oli aluksi ihan kujalla, mitä edes tehtiin, ja naksuttelin pari kertaa hypyn käsiavulla, ja johan muistui mieleen. Monta kympin suoritusta, ei mitään moitittavaa! Vapautin koiraa sekä seisaaltaan että perusasennosta.

Sen jälkeen muutamia toistoja "keinua" pk-puolen keinulaudalla, enkä tiedä mitä on tapahtunut, kun keinuliike ei ollutkaan enää yhtään jännä. Pari kokonaistakin "keinua" tein, seuraavaksi voisi laittaa koiran keikkumaan taas oikealle keinulle. Kokeilin myös erityisen kovaa rämähtävän keinun ääntä, jota vähän säikyttiin, mutta ei mitään pahaa. Annoin Oran myös itse läpsiä rämisevää lautaa alas, joka oli tosi jees.


Sitten agilitypuolelle! Tein aluksi ylläolevaa pikkurataa, jonka piti olla vaan pieni alkujuttu, mutta osoittautuikin mudille vähän haastavammaksi. 1-2 hypyt on kuvassa ehkä turhan paljon eri linjassa, mutta samassa ne eivät ollenkaan olleet. Tokan hypyn otin pakkovalssilla, kolmannen hypyn Ora ohitti useampaankin otteeseen, kun imu putkelle oli niiiin kova. Muutaman kerran saatiin täysin onnistunut suoritus, jossa koira piti kääntää kolmoselle kunnolla sekä rintamasuunnalla että äänellä. Putkeen vielä takaaleikkaus ja palkkaus eteen pallolla.


Sitten vielä muutamat putki-rengas-pituus -suorat koiralle muistutukseksi lähinnä renkaasta, jota viime itsenäisissä Ora kovin tykkäsi kokeilla välistähyppyä. Renkaan kanssa Oralla on selvästi aivot raksuttaneet, sillä nyt ei edes harkittu sivusta hyppäämistä, vaan sivusta jopa käännyttiin hyppäämään keskeltä koiran ollessa vapaalla (oli juuri palauttanut pallon). Jee! Loppuun kujakeppejä, joissa jonkun pitäisi oikeasti olla ruoskimassa minua, etten etene liian nopeasti. Hirveä imu Oralla on kepeille ja saatiin useampia hienoja suorituksia. Vielä ei kepit ole suorat, mutta kovasti ollaan suoriin päin matkalla. :)


Ps, pitäisi varmaan päivittää banneri vuodenaikaan sopivaksi. ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti