n. 550 g raakaa, jauhettua maksaa
4 kananmunaa
n. 3 dl perunajauhoja
Ainekset sekoitetaan yhteen rumaksi taikinaksi ja ladotaan ohuesti pellille, yhdestä taikinasta kaksi pellillistä. Toinen leivinpaperi kannattaa laittaa taikinan päälle, ettei se pala. Kypsennetään uunissa n. 200 asteessa n. 20 minuuttia, jonka jälkeen lämpötilan voi säätää ~50-125 asteen välille, ja pitää vielä uunissa suurin piirtein 30-60 minuutin ajan - itse en edes ottanut aikaa. Uunista otettu levy paloitellaan haluamansa kokoisiksi paloiksi (itse leikkasin kätevästi saksilla ja tein toisesa pellillisestä pienempiä paloja). Namien pitäisi säilyä jääkaapissa muutaman päivän, jonka jälkeen säilytys pakkasessa.
Negatiivisena puolena maksalta haiseva asunto, joka ei näin maksaa vihaavalle ihmiselle ole kovin mukava sivuvaikutus. Toivon mukaan haju häviää tuulettamalla. Oralle ainakin namit kelpasivat hyvin: äsken niitä tavoiteltiin vähän turhankin hanakasti jumppapallolla "doboillessa". Kivempi syöttää nameja, joiden sisällön tietää itse tasan tarkkaan!
Päivitys/ Eipä muuten homehdu ainakaan mulla pakastimesta otetut namit ollenkaan. Huoneenlämmössä vain kuivahtavat koviksi, ja koska ovat niin ohuita, saa helposti napsaistua poikki. Kyllä kelpaa. :-)
Aaaah, mä voin niin kuvitella sen maksan hajun leijuvan kämpässä! :D
VastaaPoistaNo joo. :D Onneksi se on nyt illan mittaan hävinnyt. Tai sitten mun hajuaisti on turtunut siihen...
PoistaEn olekaan tällaista kokeillut maksasta. Yleensä olen vain keittänyt maksan, sillä se pysyy ihan hyvin kasassa.:) Pitäiski tehdä pitkästä aikaa itse koiralle treeninamit.
VastaaPoistaKiitos kommentista! :)
PoistaJoo, jos olisikin kokonainen maksa, niin keittämällähän sen saa helpoiten. Valmiiksi jauhetusta sitten esim. tällaista. Suosittelen, meillä olleet suosittuja!