Hae tästä blogista

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Heti huonoa

Vähän ihmettelinkin, miten kaikki voikaan rullata nyt näin hyvin, mutta tulihan ne ikävätkin asiat koirasaralla vastaan. Ei tosin pennunhankinnassa, vaan aikuisissa koirissa.

Elmeri on ihan outo. Se selkeästi kipuilee jostain aika hurjastikin. Alkoi ihan yhtäkkiä keskiviikkona, oli parempi torstaina, perjantaina jotain siltä väliltä ja tänään on ollut taas huomattavasti huonompi. Se aristelee etujalkojaan, saattaa vinkaista kun sitä koskee selkään, niskaan tai korviin. Jos puvun ottaa "normaalisti" niskan kautta pois, se vinkuu. Joskus Elmu on vähän aikaa maannut sohvalla, ja kun se hyppää alas, se vinkaisee ja jatkaa matkaansa toista etujalkaa linkaten. Välillä koiran maha pitää ihan hurjaa ääntä.
Pari viimeistä yötä on ollut kamalimpia. Viime yönä heräsin kaksi vai kolmekin kertaa siihen, kun koira vinkuu lähes täyttä kurkkua jonkun takia; Ei se kovin kauaa kestä pienen rauhoittelun jälkeen ja selkeästi selällään se menee nopeiten ohi, mutta tyhmäkin jo ymmärtää, ettei se ole normaalia. Elmeri ei leiki, vaikka normaalisti on aina leikkimässä, kun vaan lelun ottaa esiin. Syö ja juo normaalisti - joskin ehkä hieman nirsommin - tosin tosi kova vatsa sillä on ollut nyt myös pari päivää. Laitoin sille nyt taas lorauksen öljyä ruokaan pienen tauon jälkeen, josko auttaisi asiaa.


Lenkillä koira on ihan normaali. Ravaa normaalisti, merkkailee normaalisti, on tarkkaavainen ympäristöstään ja kulkee muutenkin kuten ennenkin. Ainoa poikkeus on se, ettei se innostu kuten joskus tai juokse lainkaan. Muuten normaalissa tilanteessa en tällä hetkellä siitä huolestuisi, koska märällä sadekelillä se ei muutenkaan koskaan juokse ("äitiii onko pakkoo yhyy"), mutta yhdistettynä koiran muuhun käytökseen se ei ole normaalia.

Maanantaina jää agitreenit luonnollisesti väliin ja koitetaan saada eläinlääkäriaika. Mä en vain itse keksi tälle mitään syytä, niin en tiedä, mistä eläinlääkärikään voisi tätä lähteä puimaan. Toivottavasti jostain, sen näkee sitten. Niin turhauttavaa, kun ulkoisesti kaikki on täysin kunnossa, eikä yhtään tiedä, miten voisi koiraa auttaa.
Treenailutkin ovat tietty jääneet tämän takia kokonaan pois.

Pennun suhteen näyttää hyvältä. Ostin tänään alesta yhden pannakin kakaralle aikuisiälle. Pentuja menen luultavasti katsomaan taas keskiviikkona. (:

Postauksen kuva on viime syksyltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti