Hae tästä blogista

torstai 12. huhtikuuta 2012

Ensimmäinen blogiteksti

Nyt, kun pennunhankintani on lähtenyt kunnolla rullaamaan eteenpäin, on aika perustaa treeniblogi kuulumisilla varustettuna. Vielä työn alla on ulkoasun säätöä ja yläkuvan tekoa, mutta tekstit on valmiina.

En edes muistanut, millaiselta pennun odottaminen tuntuu. Vasta nyt olen alkanut kunnolla sisäistää, että mulle tosiaankin on tulossa pentu. Mähän olin kysellyt jo ennestään jonkin verran tutulta kasvattajalta pennuista jo astutusvaiheessa, mutta koska tässä oli niin monta ongelmamuuttujaa pennunhankintaa ajatellen ennen sitä, sain ilmaistua vakavan kiinnostukseni narttupentuun vasta melko myöhään. Silloin oli kaikki nartut jo varattu - jäin siis jonoon. Käsittämättömällä tuurilla yksi peruutus kuitenkin tuli, ja olen pentuja ehtinyt käydä katsomassa kertaalleen. Koska tieto pennusta tuli vasta reilu viikko sitten ja vähän puskista - olin jo luopunut toivosta näiden pentujen suhteen eikä toista mulle sopivaa pentuetta koko vuodelle ollut tiedossa - on asian tiedostaminen ollut vähän hankalaa.
Nyt olen rahattomana opiskelijana kaivanut harjakoirien vanhoja pantoja, josko joku niistä kävisi pennulle pentupannaksi ja miettinyt, miten saan huoneeni pentukuntoon. Kun vielä toistaiseksi asun vanhempieni luona - muutto tosin on edessä viimeistään vuoden sisään - on otettava huomioon myös ei-niin-pentumyönteiset vanhemmat, joka on osoittautunut melko hankalaksi. Eiköhän tämä tästä.


Harjakoirien kanssa ollaan vihdoin päästy vähän treenailemaan ulos, kun lumia on sulanut kentiltä. Molemmat ovat nauttineet kevään auringoista terassilla ja ovat ilmojen lämmetessä selkeästi pirteämpiä. Epäilen tosin Elmerin olevan joko kipeä tai satuttanut itsensä johonkin, sillä se on nyt pari päivää vinkuillut "turhasta". Pitää seurata, ettei vain olisi mitään vakavampaa. Toivottavasti menisi myös ohi ennen maanantain agilitytreenejä, ei haluaisi jättää yksiäkään treenejä väliin, kun hallissa on aika vain kerran kahteen viikkoon. Kentätkin ovat kyllä sulaneet jo siihen malliin, että voisi lähteä omalla ajalla agikentille. Ajokortin saanti on mulla vaan vähän viivästynyt, niin ei omalla autolla pääse, joka tekee asian hankalaksi...


Koska tämä on luonnollisesti blogin ensimmäinen postaus tänä vuonna, ajattelin vähän listata tähän tavoitteita koirille ja mun koirien kanssa puuhaamiselle tälle vuodelle. Yritän laittaa meille realistisia tavoitteita enkä liian korkealle, positiiviset yllätykset on kivempia kuin negatiiviset. ;)

Elmeri
- agilityssä keinu kunnolla kisakuntoon
- ... ja vähintään yhdet viralliset kisat kesällä
- oudot vaivat selviksi/pois/terveenä pysyminen
- remmikäyttäytyminen koirien kanssa paremmaksi
- uusia temppuja ja päänvaivaa
- kastraatio keväällä/kesällä


Jasu
- terveenä pysyminen + korvat kunnossa
- en jätä "ulkopuoliseksi", uusia temppuja ja puuhaa myös Jasulle
- turkki leikataan ennen takkuutumisia
- pennun hyväksyminen
- iloinen mieli!


Pentu
- kunnon teinikoiraksi kasvaminen
- julkiset liikennevälineet tutuiksi
- agilitystä kuljettaminen, ohjauskuvioita ja estehakua (siivekkeillä ja putkilla lähinnä)
- tokon alkeita
- paimentamaan pääsy loppukesästä (tarpeeksi ikää)!
- tarpeeksi puuhaa, koirakavereita ja iloinen koira. :)



Nyt kuitenkin seuraavaan päivitykseen, blogi herää tosin kunnolla eloon vasta pennun saavuttua taloon. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti