Hae tästä blogista

torstai 24. toukokuuta 2012

Turun kuvat ja agilityä

Ora 11,5 vko

Turusta kotiuduttiin sunnuntaina. Kurre oli taas oikein pätevä melko täydessä Turku-Helsinki -bussissa: Pentu nukkui n. puolet matkasta ja loppumatkan, kun ei enää väsyttänyt, tappoi lurvia ja söi luuta. Helsingissä bussi oli vähän etuajassa ja hyvin juoksi mun kanssa aikaisempaan bussiin. (; Sitä bussimatkaa ei enää jaksettukaan nukkua, mutta nätisti siinä mun jaloissa Ora hengaili luun kimpussa.


Maanantai oleiltiin vaan kotona tekemättä mitään kummempia, mulla meni "koulussa"kin kauemmin, kun kävin metsästämässä Oralle uuden pussin ruokaa. Varasin myös pennulle maanantaina eläinlääkärin seuraavalle maanantaille (28.5.), jolloin saa siis 12-viikkoisrokotuksensa. Aloin myös teipata pennun korvia, sisäteipeillä ei ihan pysyneet ylhäällä joten laitoin myös korvien ympärille. Saa nähdä mitä noista tulee, tänään ovat olleet pidemmän aikaa teipit pois ja sojottavat täysin sivuille. :D Onhan ne "pystyssä", mutta ei ylöspäin... Tätä menoa tulee samanlaiset korvat kuin Rudi-mudille, onhan ne ihan veikeät.


Tiistaina meidän agitreeniryhmällä oli työvuoro Ojangon epiksissä. Otin Oran mukaan: n. tunnin verran pentu odotteli kevythäkissä autossa (joka saatiin varjoon + takaluukku ja ikkunat auki) nätisti, jonka jälkeen pääsi ensin seuraamaan sivusta Osmon ja Dustyn tokotreenejä ja treenaamaan vähän itsekin. Olin unohtanut lelun kotiin, joten palkkana toimi metsästä kalastettu keppi. :D Otettiin pentukentällä ensin pari suoraa mustaa putkea, jonka jälkeen tepasteltiin yhden kerran pentupuomin läpi. Kovasti olisi pentu halunnut ylös jäädä katselemaan viereisellä kentällä pujottelevaa borderterrieriä, saa nähdä, tuleeko tuosta maisemanihailija. Vähän oli myös jännää kiivetä korkealle. Jätettiin "puomitreeni" siihen yhteen kertaan, että varmasti jäi positiivinen kokemus. Sen lisäksi laitoin punaista putkea pikkuhiljaa enemmän ja enemmän mutkalle, kunnes lopuksi pentu meni jo lyhyestä u-putkesta. Leikkimällä lopetettiin treenaaminen siihen, jonka jälkeen Ora pääsi vielä vähän riekkumaan Osmon kanssa.


Eilisen kokeen jälkeen jäin koululle tekemään keramiikan töitä, jonka takia oltiin kaverin kanssa meillä vähän normaalia koepäivää myöhemmin. Päivä vietettiinkin lähinnä kokeisiin lukien, joten Ora pääsi vain ihmettelemään "isoa tietä", jonka varrelle saatettiin kaveri bussille. Nykyään autot on jo ihan ok, ihmiset ja koirat on tosi ok, mutta polkupyörät ja prätkät on tosi pelottavia. Taisin mainita saman viimepostauksessakin.


Tänään olikin vähän enemmän menoa ja meininkiä. Mulla oli vapaapäivä: Kahdentoista aikaan lähdettiin Oran kanssa bussilla Helsinkiin, jossa mentiin koulun studioon. Vähän pentu jännätti ulkona ratikoita ja muutama superpelottava pyörä meni ohi, mutta muuten oli tosi reippaasti. Sisälle päästyä koira oli kuin kotonaan: Studio tutkittiin häntä pystyssä vähän heiluen ja kakara oli rento kuin mikä. Se nukahtikin lattialle meidän laittaessa kamoja valmiiksi. :D Yhtään liukas lattia ei jännittänyt ja heti lelun nähtyä oli pentu leikkimässä. Rapiseva taustapaperi oli joskus vähän jännä, mutta ei sekään enempää pelottanut. Kuvauksissa Ora treenasi samalla vähän paikallaoloa, joka alkaakin sujua aika mallikkaasti. Tilannetajuinen mudi kyllä leikki myös taustapaperin päällä, mutta yltiöriehumista ei ollut havaittavissa.



Myöhemmin lähdettiin vielä Elmerin agitreeneihin. Autossa oli Oran ja Elmerin lisäksi Osmo, Valtsu ja Tryffel. Elmeri oli jotenkin älyttömän aktiivisella päällä, joka näkyi myös siinä, että Koda-mittelille ja jopa Osmolle piti käydä kommentoimassa rumasti. En ottanut tällä kertaa Oralle häkkiä kentän laidalle (en halua parsia sitä enää uudelleen kasaan, vaikka viimeksi kentän laidalla ei häkkiä yritetykään tuhota), ja senkin huomasi: Pentu haukkui minkä kerkesi valjaissaan kentän reunalla... Jonkin aikaa ne olivat Elmerin kanssa samassa kohdassa, mutta Elmerillä oli mennä hermo pahemman kerran, joten siirsin E:n toiseen paikkaan. Koska Ora ja Dusty haukkuivat laidalla, otti jopa Elmeri siitä mallia ja lähti myös huutamaan silloin tällöin. Elmeri, joka ei koskaan, ei koskaan sano sanaakaan kentän laidalla... Toivottavasti ei ota tavaksi.


Rata oli aika pitkä: Putkia, hyppyjä, muuri, kepit, puomi. Meidän pääpaino radalla taisi olla takaakierron treenaus kepeille. Luulin, että me vähän oltaisi osattu sitä jo etukäteen, mutta ei. :D Olen varmaan liikaa aina lähtenyt samalta puolelta juoksemaan koiran tahtiin kepeille, joten mun jättäytyminen taakse oli meidän pihatreeneistä huolimatta E:lle ihan käsittämätöntä. Tehtiin muutama eteenmenotreeni keppien alkuun targetilla, ja siitä kun piti kepeille päästä seuraavalla kerralla, E oli vain etsimässä namiaan keppien alusta. Noh, eiköhän tämä tästä.

Kaikesta huolimatta tänään Elmerillä oli vauhtia. Muun radan se meni ihan älyttömän vauhdilla ja taitavasti! Takaakierrot putkeen ja hypylle oli hyvät, pienen hakemisen jälkeen löydettiin myös suora putki - käännös - suora putki -linja ja hyppy-ympyrässä valssit toimi. Puomille juostiin vauhdilla (on ollut ongelmana keinutreenin jälkeen, jota E inhoaa), tosin ensimmäisellä kerralla juostiin läpi (!!), joka ei ole yhtään Elmerin tapaista. Toisella kerralla kiinnitin vähän enemmän huomiota ja tulihan se on2off sieltä hyvin. Valtsu ei aluksi kentän laidalla ollut, joten sekin unohtui häiritsemästä. Tehtiin edelleen rimat alhaalla. Jäi hyvä fiilis! Keppi- ja putkihakuisuus on kyllä talven aikana mennyt vain alamäkeä, nyt yritetään ottaa kiinni taas. Nyt piti ihan rautalangasta vetää pariin putkeen, tosin sitten välillä irtoaa taas tosi hyvin.. No jaa. :D


Video on myös puolesta radasta (tuota ennen oli vinosuora linja 2x hyppyjä, suora putki, toinen suora putki takaisin, hyppy, muuri, keppien takaakierto), kiitos Linnea kuvaamisesta!
Videosta vielä pari sanaa: Puomin jälkeinen hyppy on suuresti mun moka, muistin, että se olisi ollut kauempana ja ohjasin vinoon. :D Eka valssi tuli myöhässä, kameraa lähinnä olevalle putkelle varmistelin läheltä, koska viimeksi ei oikein löytänyt putken suuta. Radan lopussa palkkaan koiran sivulle/taaksepäin, koska suoraan edessä olisi ollut Valtsu (olisi palkannut itse itsensä. (; ). Kannattaa katsoa laadulla 720 HD.


Oran kanssa tehtiin vielä muutamat mutkaputket (täysipitkät!) lelupalkalla, ja meni ihan mahtavan hyvin. Lämppälenkit sekä juuri ennen treenejä että treenien jälkeen oltiin vapaana autoporukan kanssa. Tryffel-valkkari oli Oran mielestä vähän turhan raju leikkijä, mutta muuten uusi tuttavuus kiinnosti.
Iltalenkin jälkeen tehtiin vielä Elmerin kanssa pihalla noita samoja takaakiertojuttuja kepeille kuin treeneissä, ja ihan yhtä surkeastihan se alkuun menikin. :D Muutaman toiston jälkeen alkoi kuitenkin hakemaan älyttömän hyvin ja lopuksi saatiinkin muutama täysin onnistunut pätkä! Ehkä siitä keppienhakutreenistä on sittenkin ollut apua... Lisäksi tein molempien koirien kanssa putkeen irtoamista, Oralla ihan läheltä niin ettei tarvitse ihan suulle asti viedä ja Elmerillä ehkä viitisen metriä putken takaa ja saman verran sivulta. Jasuhan on isäni kanssa ollut nyt jatkuvasti mökillä, joten se viettää siellä onnellisia mökkeilypäiviä. (:


Ja sellainen huomio vielä, että vois toki noita harjakoiriakin kuvata välillä, eikä vaan Oraa... Kuvat vähän yksipuolisia tässä blogissa nykyään!

4 kommenttia:

  1. Olet sä kokeillut laittaa narua korvien välille, mikä vetäisi niitä oikeaan asentoon? Bc:llä ja colliellahan tätä harrastetaan paljon, ja sieltä suunnalta varmaan löytyy tietoa kun vähän etsiskelee. Vaikka on pahempiakin korvia tuon ikäisillä näkynyt ja nätisti ovat nousseet :)

    Olet sä ehtinyt laittaa Subrén leiriagia nettiin? :D Kauhea hovikuvaajan ahdistelu taas käynnissä kuten huomaat ;)

    Salla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itse asiassa mietin narua (pari tuttua bc-ihmistä käyttäneet), mutta se tuntuu musta vielä "julmemmalta" kuin teippailu, johon en olisi siihenkään halunnut ryhtyä... :D Katsotaan, katsotaan.

      Ai hitto, mä oon ihan unohtanut ne videot! :--D Mähän otin myös Secin radasta videon. Laitan ne vaikka saman tien, heitän sulle sit linkit. (:

      Poista
  2. Ritva ja Velmu30/5/12 20:14

    Hitsit, tehän olette kerenneet puuhata vaikka mitä! Taitaa Ora olla reipas tyttö. Jos sua yhtään lohduttaa, niin Velmun korvatilanne on yhtä lohduton. Mutta katsotaan nyt vielä, jospa ne vaikka sieltä nousis ;)
    Terkkuja, eikös me nähdä tässä parin viikon kuluessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus oli, että nyt pennun ollessa ihan kakara, puuhaisin sen kanssa mahdollisimman paljon! (: Yllättävän hyvin oon omasta mielestäni siinä suoriutunut. :D Ja Ora on kyllä älyttömän reipas, alkuun oli vähän varovainen, mutta nyt mennään häntä pystyssä kaikkialle.
      Ehkä ne korvat sieltä.. ;) Jeps, pentutreffeillä nähdään. :)

      Poista