Hae tästä blogista

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Treffailuja ja treenailua

Olenpas ollut laiska bloggaaja! Täällä ollaan kuitenkin pärjäilty hyvin, lähipäivinä Oran korvatkin ovat osoittaneet nousemisen merkkejä pennun ollessa jännittyneessä tai innostuneessa tilassa. (: Käyn nyt reilu viikon kuulumiset läpi pikakelauksella, sillä huomenna mulla on lähtö Viron Tartoon kuvisprojektia tekemään (paluu to-pe yönä), ja Ora menee Nealle hoitoon. Toivottavasti osaisi Kurre käyttäytyä!
Mun kaikki kuvat ovat nyt vain ulkoisella levyllä, koska vanha kone irtisanoi itsensä, joten tähän ei tule sen enempää kuvia kuin olen ehtinyt ennalta muokkaamaan.



Viime viikonloppuna pe-su oltiin Oran kanssa maalaamassa seinämaalausta Koivukylään. Joka päivä oltiin siellä aamusta keskimäärin viitisen tuntia (per päivä), ja mudi oli oikein nätisti! Perjantaina treffattiin taas Mari ja Ronja -cairneja. Hyvin jopa vähän leikkivät mudikakaran kanssa! Pennulla oli myös superkivaa kuraojassa...

 

Lauantaina oli SUMU:n kevätkokous ja muditreffit Jokelassa, jonne Oran kanssa mentiin junalla ja saatiin kyyti siitä paikanpäälle. Paikalla oli laskelmiemme mukaan 16 mudia ja yksi vääränrotuinen, tosin kaikki eivät olleet samaan aikaan riekkumassa.. :'D Myös Oran Vinka-sisko oli paikalla. Aluksi Kurre paini lähinnä siskonsa, Veijarin ja Ihkun kanssa, myöhemmin parhaan kaverin Subrén kanssa sen saavuttua. Mulla on muutama videokin treffeistä, mutten nyt ehdi laitella niitä.
Sunnuntaina käytiin kanssa Kierrätyskeskuksessa pennun kanssa eikä se ottanut häiriöstä yhtään itseensä. Isovanhempieni luona käytiin myös kahvilla, eikä pennusta voisi ylpeämpi olla. Sattumalta nähtiin myös pikaisesti Nelli-villakoira ja Anni-bichon. Viikko sitten sunnuntaina (12 vko) pentu oli 36 senttiä kotimittauksella.



Rokotukset käytiin hakemassa maanantaina ja pentu käyttäytyi lääkärissä oikein mallikkaasti. Punnitus sanoi 6,8 kiloa. Tiistaina tehtiin metsälenkki omalla porukalla, tosin kaverin kanssa ja tein Elmerin kanssa keppitreeniä omalla pihalla (videon kiljumisista ei tarvitse välittää, koitan välttää sitä mutten osaa, koska E:tä pitää kannustaa ihan älyttömästi aina...). Keskiviikkona treffattiinkin illalla Kida-auspai, innostuivat leikkimäänkin, kunhan Ora vain juoksi Kidalle tarpeeksi lujaa. (;


Torstaina oli pentu mukana koulumme brunssilla, sai paljon rapsutuksia ja treffasi kaverin 11,5-viikkoisen sekarotuisen (kääpiövillakoira x kleinspitz). Ora oli Gretalle vähän turhankin raju. :'D Illalla Elmerin agitreenit, vähän hiljempaa Ora osasi jo olla kentän laidalla. Elmerillä oli taas huipusti vauhtia ja mokat oli täysin ohjaajan vikoja (joita oli useampiakin, mm. takaaleikkaukset olivat jostain syystä kamalimpia kaikista). Takaaleikkaus täyspitkille kepeille onnistui Elmeriltä myös Ojangossa! Ora meni täyspitkää u-putkea. Video myös Elmerin koko radasta on, mutta Movie Maker ei nyt suostu yhteistyöhön, joten laitan sen joskus myöhemmin.


 

Perjantaina Ora tuli ensin mun mukana käymään koululla, käytiin hakemassa kokeita ja mun keramiikan töitä. Siitä lähdettiin Koivukylään treffaamaan taas Kidaa ja Vinna-auspaita, Vinna ja Ora leikkivät hurjasti ja Kidakin oli välillä mukana! Metsästä ja pelloilta päästyämme pois mulla oli maailman kuraisin ja rumin mudipentu... Siitä mentiin vielä seinämaalauksen avajaisiin, Ora tapasi useampia vanhuksia eikä ollut milläänsäkään. Samana päivänä treffattiin illalla vielä ihan tässä meidän nurkilla asuva Kiira-belgi, jonka kanssa Oralla oli superkivaa.




Lauantaina oli koulujen päättäripäivä, ja minähän komeasti nukuin tietenkin pommiin. Mun oli tarkoitus mennä heti päättäreiden jälkeen Maijan kanssa Kidan agikisoihin Kivikkoon, mutta koska karmean kelin ja kylmyyden takia puolet radoista peruttiin, jäikin se vain kisojen jälkipuinniksi ja kahvitteluksi Helsingissä. Sieltä käväsin serkun lakkiaisista, joiden jälkeen kävin kotona nappaamassa Oran mukaan ja lähdettiin vielä kaverin lakkiaisiin. Sieltä sitten pennun kanssa Kallioon kaverille istumaan iltaa, tuo pentu on kyllä ihan mahtava, kun osaa rentoutua paikassa kuin paikassa! Käytiin siinä kentälläkin treenaamassa ihan muutama pätkä paikallaoloa kepin kanssa. Toimi hyvin, myös häiriössä! :)


Tänään mentiin vielä Kidan ja Tara-tollerin kanssa metsälenkille, jossa vierähtikin kolmisen tuntia. Pentu jaksoi hyvin, tosin ihan loppuvaiheessa spurtit vähän vähentyivät ja Ora vaikutti jopa hieman väsyneeltä. Kotona otettiin illalla Elmerin kanssa vielä keppi-irtoamisia, ja _voi_että_ tuo menee hyvin! En tiedä, johtuuko pennun tulosta vai siitä, etten vain ole ehtinyt sen kanssa nyt niin paljon kuin ennen, mutta into on jotain ihan muuta kuin pari kuukautta sitten. Pystyin jäämään kokonaan keppien taakse koiran suorittaessa meidän pihan hieman lyhyet kepit. Kyllä nyt voi olla ylpeä, vaikka lenkillä kolmeen kakaraan vähän hermo menikin. ♥



Oran mielestä ELÄMÄ ON IHANAA. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti