Hae tästä blogista

tiistai 25. marraskuuta 2014

Temppuhaaste

Saimme jo jonkin aikaa sitten ihanan hyvänmielen temppuhaasteen Pawsomness-blogin Sadulta, kiitän kovasti! Yritin videoida temppuja jo aiemminkin, mutta huonoin tuloksin. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja tein videoimisrupeaman eilen Ojangossa, sekä tänään lenkin varrella ja sisällä - oli pakko kuvata pokkarilla, josta saamme syyttää videon surkeaa laatua, koska järkkäri ei suostunut kanssani yhteistyöhön.

 En ottanut erikseen mitään tokon juttuja, mutta pari "erikoisinta" ja temppumaisinta rally-tokon liikettä on mukana. Unohdin varmasti aimo kasan (mieleen tulee heti ainakin kuonon lipaiseminen, kasin pujottelu ja 2on2off esineille) ja jätin pois temput, joille ei ole käskysanaa (kuten mm. kuonon huitaiseminen tassulla ja etutassut alustalla pyöriminen), sekä arjessa käytettävät peruskäskyt paria lukuunottamatta.
Tappelin myös melkoisen pitkän tovin Movie Makerin kanssa (joo, en jaksa käyttää mitään ihmeellisempää ohjelmaa kämäisiin videoihin), mutta sain lopulta kaikki videot jopa näkymään. Koska sellaisenkin yksinkertaisen asian kanssa sai tapella niin kauan, en jaksanut alkaa säätää enää minkään erikoisjuttujen kanssa.
Tässä kuitenkin ahkeroinnin tulos, olkaapa hyvät!


12 kommenttia:

  1. onpa sulla fiksu ja taitava koira! kaikenlaista sitä pystyykin eläimelle opettamaan :-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! :D Paljon muutakin pystyisi. :)

      Poista
  2. Ihana video, ja vau, miten taitavasti Ora tekee kaikkea! Tulipa hyvä mieli tätä katsoessa! Kiitos myös tätä kautta tulleista vinkeistä! Mä just päätin alkaa opettaa koirille temppuja, kun nyt on ohjatut harrasteet vähän tauolla. Tässähän riittää pidemmäksikin aikaa meillä tekemistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :-) Ihanaa, jos/kun video levittää inspiraatiota.

      Poista
  3. Kiva video!

    Ora on ihanan vauhdikkaan oloinen ja koko olemus huokuu työskentelyhalukkuutta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitän! Vauhdikas se on joo. :D Työskentelyhaluinenkin kyllä, joskin työskentelee ehkä enemmän palkan kuin ihmisen eteen.

      Poista
  4. Ihan mahtavia temppuja ja ihana Ora! Itse temputtelen kissojen kanssa, mutta valitettavasti aika tai taidot eivät ole riittäneet tuollaisen temppurepertuaarin (tai noin vähäisten vihjeiden!) saamiseen. Ehkä sitten joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! :-) Kissa nyt onkin yleisesti ottaen vähän hankalampi motivoitava ja koulutettava, vaikka tietysti temput luonnistuu niiltäkin. Tosi mahtavaa, että jotkut puuhailee kissojenkin kanssa kaikenlaista!

      Poista
    2. Olepa hyvä! :) Olin kommentoimassa tähän että motivaatio ei ole näiden kanssa ikinä ongelma, mutta juuri tänään kollipojan motivaatio seuraamistreenissä oli aivan nollissa. :D Sen kanssa on kuitenkin harvoin ongelmaa, vaan ongelmana on lähinnä ajan puute ja kouluttajan osaamattomuus, nämä katit kun ovat niin ruokavetoisia että namin takia tehdään melkein mitä vain. Tyttöä tuntuu nykyään myös motivoivan itse tekeminenkin, se oli kerran hajutunnistuksesta niin tohkeissaan että ei malttanut hakea palkkaa. :'D

      Poista
    3. Oho, no jopas! :D Mun kokemukset kissoista on niin vajanaisia, että en kyllä olisi ajatellut kissan motivoituvan tekemisestä kun en sellaista ole tavannut. Yhden kaverinkin kissat kyllä tekee temppuja, mutta mun mielestä tasan sen ruuan toivosta. Onpas hienoa, että joku sitten hyödyntää sitä motivaatiota. :-) Pitääkin pistää sun blogi seurantaan...

      Poista