Hae tästä blogista

tiistai 25. helmikuuta 2014

Tekniikkaa ja hupia

Nyt on helmikuu ja tekee mieleni sanoa, että kevät on saapunut. Pääsin tänään labrasta lähtemään viiden aikoihin, kävelin bussipysäkille auringonpaisteessa ja lenkki koiran kanssa oli puolet ajasta valoisa. Vain yhdet housut riittävät pitämään lämpimänä lenkilläkin ja ihan pian pääsee jo jälkimetsään, ellei takatalvi iske. Jippii!

Maanantaina käytiin hallilla agilityn merkeissä Miran ja mustien kiharoiden, Mauno-veljen ja Eppu-kroaatin kanssa. Oralle olin kaavaillut etukäteen oikeastaan vaan keinun nopeutta pöydän avulla: alasmenon alle laitetaan minipöytä, avustaja pitää keinua paikoillaan, kunnes koira on keinun päässä. Ora ei oikein ymmärtänyt jostain syystä 2on2off-kontaktia alasmenolla, joka oli pöydän päällä, mutta muutamalla naksulla sekin oli ihan hyvä. Täysiä mudi ei vieläkään mennyt, mutta varmuutta sille tuli jo noinkin vähäisellä treenillä aika paljon. Eiköhän me nyt tällä jatketa ja yritetä tehdä treeniä joka kerta, kun on joku kaveri vähän auttamassa.


Lisäksi tehtiin puomi-putki -erotteluja, ei ongelmia. Puomi on saanut vähän vauhtia lisää, mutta mun jäädessä taakse mudi lähes aina menee vähän vinoon ja korjaa sitten joko itsenäisesti tai kehotuksella eteen. Pitää alkaa vaatia siltä täydellistä suoritusta ilman korjaamista.
Myös kepit olivat houkuttelevasti seinää päin, joka osoittautui taas aika hankalaksi. Pari kertaa mudi tuli toisiksi viimeisestä välistä pois ja jouduin kannustamaan vähän keppien loppupäässä. Muutama hyvä toisto. Seinää päin tehtävät kepit on vaan hankalat, kun suoraan kauas eteenpäin ei oikein saa palkattua.

Viikko sitten maanantaina naksuttelin Oralle oikean puolen perusasentoa seinän avulla, samaa treenattiin pari kertaa saman viikon keskiviikkona rally-tokotreeneissä. Se on kuitenkin naksuttelusta (taas) liukunut pois, kun tilalle tuli jotain kivempaa: kuplien puhaltaminen! Melkoisen märkää puuhaa, mutta varsinkin, kun mudi osasi jo valmiiksi laittaa nokkansa tyhjään mukiin, oli tulos melko helppo saavuttaa. Alla video tuotoksesta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti