Hae tästä blogista

perjantai 13. helmikuuta 2015

Rally-tokon kylttejä osa 1

Useamman kanssa on ollut puhetta rally-tokon kylttien ihmeellisyydestä. Niitä on vaikea tulkita, eikä lyhyt kylttiselostuskaan kerro kovin paljoa enempää kuin kummallinen kuva. Koska Ora osaa kaikki kyltit, syntyi ajatus ns. opetusvideoista. Tarkoitus oli alun perin tehdä ne hallissa, toisen ihmisen kuvaamana, mutta koska me nyt karanteenataan ja inspiraatio iski, tässä tulee! Käsittelyyn otin näin ensimmäiseen osaan kaikkein eniten puhutelleet puolta vaihtavat täyskäännökset, puolenvaihdot, peruutukset ja pyörähdykset (viimeisen piti olla myös toisella puolella, mutta muokkausohjelma ei suostunut kanssani yhteistyöhön, joten jätin sen suosiolla pois).
Molemmat oikeaan -täyskäännös, kun koira on oikealla, on videoltakin nähtävillä Oralla vähän turhan tönkkö eikä niin yhtäaikainein kuin se ihannesuorituksessa olisi, samoin kuin puolenvaihto edessä, mutta ei anneta niiden nyt häiritä.

Onko tämä ihan hölmö idea vai oliko teille tästä iloa? Olisiko kannatusta muidenkin kylttien samankaltaiselle videoinnille, ja ehkä tämänkin päivittämiselle paremmalla ajalla?

Videolla kyltit 54, 61, 65, 66, 68, 69, 81, 82, 83 ja 85.

20 kommenttia:

  1. Hyvä ja hyödykäs! Etenkin kun täällä korvessa ei kellään ole kovin kaksista tietotaitoa, on opetusvideot tosi jees :D noi kyltit voisi näkyä ihan himpun pidempään ruudussa, siinä peruutuskyltissä etenkin oli niin paljon asiaa etten ehtinyt kunnolla katsoa sitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu, kiitos! :-) Mä laskin sen varaan, että videon voi aina stopata, jos haluaa katsoa jotain pidempään/uudelleen. :D Mutta pidetään mielessä!

      Poista
  2. Hei jee, pitää katsoa nämä tämän päivän tokoilun jälkeen :D Ja kannatan tätä ideaa!

    VastaaPoista
  3. Viel olis kiva jos kertoisit mikä käsky sulla on millekkin erikoisemmalle jutulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita onkin multa kyselty myös aika paljon, joten hyvä pointti. :D En kuitenkaan koe sen olevan sellaista... blogiainesta, koska käskyt nyt voi olla ihan mitä vaan ja jokainen päättää ne itse. Mullakin jotkut käskyt on niin tuulesta temmattuja, ettei niillä ole mitään logiikkaa. Ehkä joskus kuitenkin voisi paneutua siihenkin asiaan täällä blogin puolella. Kiitos kommentista!

      Poista
    2. Varmaa toikii haki sitä et ne helpottais paljon alottelijoita jos tietäs osviittaa mitä käskyi nois käyttää....huhuhh... Ei luulis oleva kova homma jos muukki kysyny

      Poista
    3. Öööh. :D Voihan sitä käyttää vaikka "päärynä":ä käskysanana, jos siltä tuntuu. En ymmärrä, miten se on iso juttu, mitä just mä käytän, vaikka tietysti vinkit käskysanoihin on aina jees. Ehkä mä joskus teen aiheesta jonkun ihan oman postauksensa jos kerta näin hurjasti anonyymiä kiinnostaa...

      Poista
  4. Ois myös huippua, jos näyttäisitte Oran kanssa ihan myös niitä alokasluokan liikkeitä. Itse osaan tulkita niitä, mutta monelle on epäselvää, että milloin koira istuu ja milloin ei. Ehkä tämmöne video selventäis myös :)
    Ja kuten Katariina K tuossa aiemmin sanoikin, niin myös ne käskysanat olisi kiva kuulla, että mitä käytät missäkin liikkeessä :)
    T: Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Joo, tarkoitus olikin, että jos vaan näille on kannatusta, niin loppujen lopuksi kokoaisin useammasta osasesta videon, joka kattaisi joka ikisen rally-tokon kyltin ensimmäisestä lähtien. Siinä on kyllä jo puuhaa, mutta josko sen tämän vuoden puolella saisi kasaan. ;)

      Poista
    2. Joo ei kiire :D Onhan niitä tehtäväkylttejä tosiaan "muutama" ;D
      T: maria

      Poista
  5. Jäi pois edellisestä. Siis ihan siitä syystä ois kiva kuulla noita käskysanoja, josko itse saisi jotain ideaa mitä käyttää missäkin :) t: Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ymmärrän, itsellänikin aina hirveä ongelma käskyjen keksimisen kanssa. Lupaan harkita! :D

      Poista
  6. Mua kiinnostaa ne käskyt kanssa, nimenomaan siksi, että en osaa hahmottaa kuinka paljon käytössä on "tuplakäskyjä", esim. just joku valkovuokkokäännös. onko se useassa osassa "kieppi" (koira alkaa kääntyä haluttuun suuntaan) ja perään "viereen" (koira päätyy oikealle puolelle seuraamaan), vai yhtenä sanana olkoon se mikä "kukkanen" tahansa (sisältää tiedon sekä siitä, mihin koira kääntyy ja mihin sen pitää päätyä)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on se käännöskäsky+käsimerkki, jonka jälkeen seuruukäsky jommalla kummalla puolella. Sinänsä se käännöskäsky, joka ei muuten ole pyörimiskäsky yhdessäkään käännöksessä, kyllä kattaa myös sen vaihtuneen seuruupuolen seuraamisen. Toista käskyä ei siis välttämättä tarvitsisi, mutta koska rally-tokossa ei varsinaisesti lasketa käskyjä, oon tehostanut sitä vielä sillä toisella käskyllä ihan selkeyden vuoksi. :)

      Poista
  7. Ihan huippuhieno idea! Kiitos! Löyty sieltä näköjään pari mitä en ollut käsittänyt oikein. :) Kannatan muidenkin kylttien videoimista jos vaan kiinnostusta riittää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti, kiva jos oli apua! :-)

      Poista
  8. Ehdottomasti kannatusta tämmöisille videoille! Itse treenaan tokoa ja huvin vuoksi olen sitten lueskellut rally puolen juttuja, mutta kyllä ne kyltit ilman esimerkkiä tuntuu varsinaiselta heprealta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu! Kiitos mielipiteestä ja kommentista. :) Tuon olen joo huomannut, että ne kyltit ei tunnu kertovan ihmisille yhtään mitään. Itse ei oikein osaa hahmottaa, kun on tutustunut kyltteihin jo vuosia sittten...

      Poista
  9. Heh hauska kun löysin tänne! Meillä olisi kans ollut kylttiklinikka lähiviikkoina tulossa, mutta katsotaan nyt kun se täältä jo löytyy :) Kysyin RT-liitolta noista kylttien käytöstä blogissa. Kyltit ovat heidän nimissään, joten videon kommenttiboksiin saisi heidät lisätä mainintana varmaankin. Pitääkin liittyä teidän lukijaksi!

    VastaaPoista